Värme = ångestframkallande

Jag har aldrig tyckt om värme. Aldrig. Det är så ångestframkallande för mig. Jag får många gånger be om ursäkt till H och mamma när jag får en panikattack för att jag blir något otrevlig. Mitt tålamod tar slut så fort och jag försöker alltid ta mig ur attacken på fel sätt när jag är varm. Kan säga saker som ”snälla låt mig va måste andas det känns som att jag kommer dö” eller ”vi måste gå härifrån nu” och ”jag kan inte har panik”. Efteråt får jag dåligt samvete för att jag pratar fort, högt och går ifrån när man pratar med mig.

Sen ber jag om ursäkt och förklarar att det var pga att jag har panikkänslor pch vissa gånger attacker. Det värsta för mig tycker jag, i hela förloppet är när man vet att det inte går att göra något för att det ska försvinna, när det redan har börjat. Man vet det och det går inte att stoppa när man inte andats ordentligt, försökt slappna av och varit realistisk. Oftast kan man veta när en attack är på väg när den håller på att byggas upp med alla symptom osv pch det är såklart jobbigt. Men jobbigast är när en attack kommer utan förvarning för då blir jag sådär orealistisk och försöker rymma och agera fort för att ta mig själv ur situationen.

Efteråt kan jag försöka tänka ut varför det blev som det blev. Har jag varit stressad under en längre tid? Har jag fått tillräckligt med sömn, vatten och mat? Alla dessa faktorer spelar stor roll. Här har jag hela tiden i bakhuvudet att jag har vätskebrist pga att det är så varmt och jag svettas mycket. Och jag är dålig på att dricka så mycket vatten som man ska. Och så är min yrsel värre här och jag vill inte få ett yrselanfall medans jag bär A eller gör något annat viktigt för honom. Så det är rätt svårt att hålla koll på alla mina symptom som jag är rädd för + hantera värmen som jag faktiskt inte tycker om.

Jag försöker fokusera på det roliga, och på att A ska ha kul, då blir det lite bättre. Men det är när man är själv (som nu när H är på gymmet) och på natten som tankarna blir värre.

Jag måste bara tänka att jag klarar detta. Nu är det inte lång tid kvar innan jag är tillbaka till min trygga plats och våra rutiner. Snart så.

Kram på er! ❤️


Gillar

Kommentarer

trettiofyran
trettiofyran,
Kunde inte beskrivit det bättre själv.. Det är jättejobbigt när det bara kommer o man agerar utan att tänka. Många gånger känner man som du skriver när det är på g o man tänker på allt med mat, vätska sömn o allt, försöker resonera med sig själv.. Och man får jöttedåligt samvete för att det går ut över andra. Blir ju att man ibland bara vill isolerar sig från omvärlden för att inte "va till besvär"... nouw.com/trettiofyran
WafaWafai
WafaWafai,
Ja men eller hur? Håller verkligen med. Sen vill man inte gå runt och tjata heller till andra över vad man känner och är rädd för för att man gjort det hundra gånger tidigare. nouw.com/wafawafai
trettiofyran
trettiofyran,
Ja.. Det är svårt att förklara för andra och svårt för andra att förstå om man själv aldrig upplevt det..jobbigt för alla typ! nouw.com/trettiofyran
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Överraskningsfest för J

Hallå pussgurkor,

Idag har vi haft överraskningsfest för J. Hon anade ingenting och det var så kul att få överraska henne.

Jag introducerades för twerkpong för
första gången, fyf*n vad roligt det var, speciellt om man är sämst på att twerka som jag är. Då ser man bara ut som en galen höna som gör nummer 2 😂. P däremot, hon var ett riktigt proffs och vid ett tillfälle höll hon i en twerk klass och vi andra gjorde vårat bästa för att hänga med.

Jag har VÄRLDENS matkoma just nu på grund av, ja ni ser ju varför. Det fanns så mycket gott och välja bland och man fick liksom ta matpauser för att fylla på igen. Cheatday deluxe!

Nu är vi på väg för att se Lejonkungen, som jag längtat!


Gillar

Kommentarer

Brunch @Tablia

Igår kväll dök ett reklaminlägg upp på mitt flöde på Instagram om den nyöppnade restaurangen Tablia. Dem serverar brunch, grill och massor med andra rätter.

Idag och imorgon käkar man brunch för halva priset (ord. pris 79kr), och jag och min lilla familj var där och testade!

Restaurangen ligger nära oss och är ett mysigt ställe för hela familjen skulle jag säga.Temat är orientaliskt och vi åt en arabisk brunch med goda veggoröror som hummus, baba ghanoush, turkisk yoghurt med mynta och mycket mer. Fool (bönröra), falafel pch manaish fanns också med på dem uppdukade borden.Stjärnorna i brunchen var: baba ghanoushen, den smakade riktigt bra, typ som mammas! Falafeln, knaprig och mjuk på insidan med goda smaker precis som det ska vara! Och slutligen manaishen, degen var tunn och det var lite utomlandskänsla på dem, så bra!

Det fanns också massor med frukt, juicer, kaffe och te. Väldigt prisvärt och bra. Imorgon gäller samma erbjudande, brunch för 39 kr, då passa på och sväng förbi. Brunchen serveras mellan 08:00-11:00

Min enda anmärkning är att jag hade föredragit och favabönorna i foolen och hummusen hade varit kokta, det var lite hårt att tugga och dem skulle behöva kokas en stund innan servering.

Kram på er!
Gillar

Kommentarer