Tankar kring ett till barn

Nu när det gått snart 10 månader sedan A föddes har man börjat få frågan ”När kommer näst barn” allt oftare, Automatiskt tänker jag på mina förlossningsskador. Det är det första som dyker upp i huvudet på mig. Senast imorse blödde ändtarmen och jag har haft ont hela dagen. Det har liksom gått 10 månader snart. Jag undrar om det någonsin kommer att läka, och om det är dags att söka läkarvård snart igen. Det har blivit mycket bättre, men idag var det inte roligt att gå på toaletten.

Jag kollar på A och tänker på hur roligt det vore för honom att ha en till bebis att leka med. Och hur glad han blir när han får leka med sina bebisvänner. Många gånger ser jag hur rastlös han blir, av att det bara är jag och han hemma. Jag vill ge honom ett syskon. Men jag är rädd. Rädd för hur ont det kommer göra att föda igen, vad som kommer hända med min ändtarm när jag ska försöka krysta, och hur mycket sämre det kan bli. Jag kan verkligen inte gå tillbaka till när det var som värst. Det går inte. 

Många säger att man ska välja kejsarsnitt, men för en person som lider av hälsoångest så känns det som att man skickar mig till döden. Tanken är så läskig, att man ska behöva ta bedövningen i ryggen, inte kunna ha någon känsel i kroppen och att dem ska skära i mig. 

I det här beslutet kan ingen förutom A påverka mig tror jag, jag måste tänka mycket och länge, och försöka ta rätt beslut själv.

Är det någon av mina läsare som är ensamt barn? Hur har det varit för er? Och hur var det för er som gjort kejsarsnitt?

Gillar

Kommentarer

Lo
,
Jag funderar också på om jag vill ha ett till barn. Egentligen känner jag att jag inte orkar, men jag tycker på ett sätt synd om min son som inte kommer ha några syskon. Ibland så tänker jag paniktankar såsom ”tänk om det skulle hända mitt enda barn något?”
WafaWafai
WafaWafai,
Jag känner med dig. Jag tänker likadant. Vad hade man gjort då? Så himla svårt att veta vad man borde göra och om det är rätt beslut.
nouw.com/wafawafai
Andrea
,
Jag har inte fött något barn, och vet inte hur det är att leva med förlossningsskador. Däremot har jag länge levt med stark hälsoångest, och är väldigt intresserad av födslar och vad kroppen kan göra. Vill rekommendera att kolla Ted talk med Ina May Gaskin, samt att läsa om freebirthing. Det är stärkande och hoppingivande tycker jag. Det finns även en dokumentär på Netflix som heter Heal, dom handlar om tankens kraft att läka kroppen(Jag har inte hunnit kolla klart den ännu, men den var väldigt inspirerande!). Hoppas att du hittar en väg som känns bra för dig. Kram!
WafaWafai
WafaWafai,
Åh tack snälla för tipsen jag ska börja kolla redan ikväll. Det är verkligen så mäktigt att vi kan bära och föda på barn. Och tråkigt att vissa drabbas av skador efteråt såklart. Var inte alls beredd på det. Tack så mycket fina du! ❤️
nouw.com/wafawafai