Sol och bad

Hallå finisar,

Idag har vi varit i Sor och badat. Det var en lång väg dit och vi åkte länge längs gränsen till Palestina. Det var rätt sjukt, jag satt där i bilen med min lilla son i mitt knä och höll om honom. Han pekade med sitt lilla finger mot den stora muren till vänster om oss.

Muren var flera meter hög, och över den fanns ståltråd, högst upp fanns det kameror. På muren har folk målat på den Palestinska flaggan. En vacker dag ska landets rätta ägare få tillbaka sitt land. En dag står det Palestina överallt, och inte Israel.
På vägen stannade vi till hos den välkända Um Ali. Hon gör egna manaish i ett litet stenhus mitt ute i ingenstans. Jag har aldrig smakat godare mamaish.Väl i Sor fick A bada i havet för första gången. Han älskade det. Men shit vad jobbigt det var att få bort all sand från honom, han grät så mycket när jag försökte duscha honom i det kalla vattnet. Så jag tog honom till havet och försökte duscha honom där. När vi var klara gick han och bokstavligen rullade i sanden igen, och jag bara kände hur en panikattack var på väg. I värmen, så jag gav upp och vi åkte hem med en sandig A. Nu är vi tillbaka i Beirut och imorgon checkar vi in på vårat hotell, det ser jag fram emot!


Gillar

Kommentarer