Såhär redigerar du dina bilder enkelt

Hallå pussgurkor,

Något jag får frågor om rätt ofta är hur jag redigerar mina bilder?

Jag älskar ljusa och tydliga bilder, jag försöker ta mina bilder i så ”fotovänliga” miljöer som möjligt, men även då tycker jag att bilden kan piffas till.

Så det första jag gör är att gå in på appen VSCO. Jag har inte tid eller kunskaperna för att redigera på Photoshop och det jag vill göra egentligen är inte så avancerat, därför är den appen ett perfekt alternativ för sociala medier redigering.

Såhär kan en bild se ut utan redigering:
Först, höjer jag ljusstyrkan.Efter det steget kan färgerna bli svaga, så jag går in på mättnad och förstärker färgerna.Nu tycker jag att bilden ser både varm och gul ut i tonen, och jag gillar kalla toner, typ åt det blåa hållet utan att det blir en tydlig blå förg. Så nu går jag in på vit balansen och förstärker den blåa färgen så att bilden blir kall.Slutligen så gillar ju jag skarpa bilder, tycker det ser ut som att man använt en kamera med supermänga megapixlar när man höjer skärpan. Så det gör vi nu.Nu känner jag att min bild är klar och jag är nöjd med redigeringen. Självklart kör jag olika teman på redigering beroende på vad det är som fotas. Matbilder och restaurangbesök redigerar jag alltid i varma, mysiga toner. Det kan vi ta en annan gång.

Redigerar ni era bilder!?


Gillar

Kommentarer