Såhär överlever ditt förhållande tuffa perioder

Hallå pussgurkor,

Nu är det full fart igen. Mellan kl 14-16 idag får vi hem matstolarna från House Doctor och H måste vara på plats för att ta emot dessa.

Hemma hos oss är det minst sagt kaos, det är därför vi bor hos mamma at the moment. Så, H kommer till mitt jobb och lämnar A kl 13, då det är bäst att han inte följer med till lägenheten med alla garderober som ligger utspridda i lägenheten.

Jag har tänkt på hur bra vi faktiskt klarat av flytten hittills. Oftast när det är mycket tar förhållandet stryk. Så är det ju, när det är mycket som händer, eller något stort, och under semestern, så är det flest par som skiljer sig. Jag och H är såklart inte perfekta, vi har såklrt varit ovänner några gånger men! Här kommer jag med en del tips till er som har det tufft!

1. Kom ihåg att den svåra perioden bara är just en period. Alltså kommer den att gå över!

2. Tålamod - Så himla viktigt. I vårat förhållande är det definitivt jag som inte har något tålamod. Hade vi varit två med detta problem hade det inte varit så kul kan jag tänka mig.

3. Respekt - Ibland kan det hetta till ordentligt när man är osams. Då är det viktigt att tänka på att behålla respekten. Det är inte okej att skrika, säga fula ord och bete sig illa. Det är vi båda överens om. När vi är osams pausar vi ibland bråken, genom att säga: "Vet du vad, det är nog bäst om vi pratar om det här igen vid ett senare tillfälle". Och ibland, räcker den lilla pausen för att man ska ge sig in i diskussion en gång till, med en bättre inställning. Sedan är det faktiskt så att dessa "regler" är något man gemensamt måste komma överens om rätt tidigt i förhållandet. Detta funkar för mig och H.

4. Välj dina strider - Ibland har man väldigt starka åsikter som man inte är villig att kompromissa om. Jag fattar det, och om du tycker det är värt att strida för din sak, ja då får du väl göra det, men tänk på punkt 3! I andra fall kan man faktiskt förhindra att man ryker ihop genom att bara släppa det. Det är faktiskt inte hela världen om din partner vill göra något på ett annat sätt. Man kan inte kontrollera allt.

5. Tänk positivt! Föreställ dig målet och jobbat mot just det! Visst, det är tufft nu med flytt och allt vad det innebär, men snart bor vi i vårat drömhem och A kommer få ett eget rum! Som vi längtar! Tänk också på alla anledningar till varför du älskar din partner om det är just hen som är problemet. Ni är båda stressade och det är säkert därför man bråkar. Var noggrann med att ge bekräftelse så man inte glöms bort helt, det är viktigt!

Har du sagt jag älskar dig till någon idag!? Om inte, do it now!

Kram på er!


Gillar

Kommentarer