Såhär får vi samarbeten

Hallå pussgurkor!

Ni vet när man somnar, vaknar och har noll koll på vilken dag det är typ. Det är jag just nu. Skulle natta A kl 20:00 och vaknade nyss. Fattar ingenting. Hur blev kl 23:45!?

Vaknade av en tryckspark från A rakt i magen haha. Idag är jag helt slut, han har varit så livlig idag och vägrat somna så jag har gått ut med honom med vagnen två gånger. På förmiddagen var jag ute och promenerade tills han somnade. Köpte varm choklad och en bulle och satte mig vid Fyrisån den lilla stunden vi hade sol idag. Det var mysigt.Sedan kom A, I och Y. Vi åt pannkakor och hängde med bebisarna. Bebisar är så lättroade och jag tror att lilla Y har en liten crush på mig haha. Lilla sötnosen.

På eftermiddagen sen blev A jobbig igen så jag gick ut med honom i hopp om att han skulle sova lite men nej. Han var vaken hela vägen och somnade inte förräns jag och H mötte varandra på stan och satte honom i bilen. Lite sushi på det sedan åkte vi hem!Jag får alltid frågor om våra samarbeten. Hur man får dem, vad man själv kan göra osv. Såhär går det till för oss. Ett företag kontaktar oss (oftast via mail) och föreslår ett samarbete. Ibland vill dem bara skicka någon enstaka produkt och vill att man ska lägga upp det på ens flöde. Om det är något jag vill ha och kan stå för tackar jag oftast ja men ibland är dessa deals lite av ett skämt så jag förhandlar till mig något som känns rättvist för mig. Jag försöker också alltid fixa en kod som mina följare kan använda sig av för att få rabatt. Tycker att det är viktigt att följarna får ut något av det med. Jag har min mail synlig i min profil i bion för att vara lätt tilgänglig och kollar min mail minst en gång per dag. När jag själv är intresserad av ett företag och en eller flera produkter hör jag själv av mig till dem. I mitt mail skriver jag hur många följare jag har, hur många mina inlägg når ut till och ibland fotar jag min statistik och skickar till dem. Det värsta som kan hända är att företagen tackar nej och det är faktiskt inte hela världen, ibland kanske just du inte är rätt influencer för dem. Så bli inte besviken om företag tackar nej, det finns alltid andra som är intresserade. När ett företag väl nappar så väljer jag oftast ut det jag vill ha och skriver sedan i ett inlägg något om produkterna på min Instagram. Jag får själv välja vad som ska stå men det måste alltid framgå att det är ett samarbete. Så i dessa inlägg står det alltid ”i samarbete med”. Oftast vill dem att man lägger ut på flödet, men jag lägger också ut på storyn, jag vill ju vara någon som dem vill fortsätta samarbeta med och tänka wow, vad smidigt det var att samarbeta med just henne.

Om du har ett eller flera samarbeten tycker jag det är viktigt att tänka på 3 saker:

- Samarbeta endast med schyssta företag vars produkter du kan stå för.
- Tacka alltid nej till sådant som bara gynnar företaget, det ska gynna dig med. Många företag får gratis marknadsföring när du tipsar om en produkt så det är egentligen du som gör dem en megatjänst och inte the other way around.
- Var inte en sådan som går med på allt, om det är något du vill göra eller ha annorlunda skriv det! Och tänk på att produkterna ska passa in i din röda tråd på ditt flöde.

Lycka till finisar!

Nu ska jag försöka somna om.

PUSS!


Gillar

Kommentarer