Rutiner jag lyckats med

Rutiner med A är något jag tycker har varit väldigt svårt. Så fort något börjar funka så händer något, till exempel att han får en tand, eller blir sjuk och då blir allt rörigt igen. Nu har jag lärt mig att inget är säkert med min lilla fisunge. Jag uppskattar dem dagarna som är bra och mer förberedd på när han bestämmer sig för att göra kaos med mitt liv.

Det som funkar för oss just nu och några rutiner som jag faktiskt fått in är:

07-08 Vaknar han.

En halvtimme efter att han gått upp får han alltid en portion gröt, om jag märker att han vill ha mer så blandar jag snabbt ihop en halv portion till. Sedan får han inte mer gröt även om han vill för han brukar alltid komma och tigga frukost från mig med som äter precis efter att han ätit klart.
Efter frukosten läser vi lite böcker, leker och hänger hemma.

11-12 börjar han bli trött och då går jag alltid ut och går med honom i vagnen. Han älskar att vara ute och brukar sova 1-2 timmar om jag är ute och går under hela tiden, annars vaknar han alltid när vi kommer in igen.

Vid 13 när han vaknar får han lite vatten, sedan väntar jag en halvtimme innan han får lunch. Jag har försökt mata honom på en gång när han vaknar men då vägrar han så det hjälper att vänta ungefär en halvtimme.

Efter lunch leker vi igen, sedan låter jag honom leka lite själv för att jag behöver fixa med annat. Ibland går det bra och andra gånger är han extraklängig så då sätter jag mig på golvet bredvid honom när han leker.

Vid 15-16 vill han sova igen. Få gånger hoppar han över denna sovstund men då är han jättegnällig så jag vill helst att han sover igen för han behöver återhämtning. Han är inte tillräckligt stor än för att inte sova under dagen.

Runt 20-21 är det dags för hans bad. Jag badar inte honom varje kväll men några gånger i veckan blir det så. Typ varannan dag. Sedan läser vi lite, han får gosa med oss en sista stund innan det är dags att sova. Sedan går vi in till sovrummet och när jag inte orkar ha honom i famnen lägger jag mig i sängen bredvid honom där han gör kullerbyttor och rullar omkring en stund innan han blir helt slut och somnar.

Detta funkar såklart inte 100% varje dag och varje bebis är unik. Det finns inga rätt eller fel man får liksom prova sig fram. Jag gör om och testar nya saker hela tiden för att kolla om det funkar bättre för oss eller inte. Så hang in there alla småbarnsförldrar, it gets better med tiden!Gillar

Kommentarer