Ramadan under Corona tider

Hallå finisar,

Idag har jag gästat P4 Uppland och snackat om Ramadan som börjar imorgon för oss muslimer, Covid-19 och psykisk ohälsa. Här kan ni lyssna på intervjun (2 länkar):

http://p4dela.sverigesradio.se/?id=18730

Och

http://p4dela.sverigesradio.se/?id=18732


På tal om Ramadan så är det prepp mode hemma hos oss. Jag har gjort två Ramadan kalendrar till lilla A i år. Jag vill att det ska bli så roligt som möjligt för honom under den heligaste månaden på året. Vi firar inte jul som dem flesta i Sverige gör, därför känns det extra viktigt att vi kan ha något motsvarande med Ramadankalendrar, firanden och presenter. Ramadan handlar såklart om så mycket mer, men jag anpassar mig självklart efter min sons ålder.

På kalender nummer 2 med aktiviteter och goda gärningar ska vi till exempel ge bort gamla leksaker och kläder till andra behövande barn, mata änderna vid dammen, måla Eid kort till familj, baka och måla tack kort till vårdpersonal.

Efter jobbet ska jag åka och handla dem sista presenterna som jag ska slå in efter att han somnat ikväll. Det här ska bli den bästa månaden ever. Jag har sett fram emot lite ljus i dessa mörka tider.Vad det gäller oss vuxna så ser jag den här månaden som en psykisk detox. Jag rensar ut det onda med ödmjukhet, goda gärningar, förståelse och ny energi. Jag tänker sätta upp mål för mig själv som jag vill sträva efter, till exempel ökat tålamod och ännu mer positivitet i mitt liv.

Ramadan, jag är så redo för dig!

Visar er hur det blir när jag slagit in alla paket ikväll.

Kram så länge!

Gillar

Kommentarer