Panikens mamma

Tidigare hade jag inte tid att skriva ett långt inlägg men nu när H är ute på promenad med A så tänkte jag skriva av mig lite.

Jag är så sjukt LÄTTAD över att den här veckan snart är över. Det var längesen jag kände mig såhär stressad. När jag väl ha något inplanerat så går det bra att utföra. Men förväntansångesten innan är brutal. Jag ligger och skruvar mig om natten med magknip för att jag blir så stressad.

Jag har haft något inbokat exakt varenda dag nu i över en vecka. Jag har haft hjärtklappningar varenda dag och min yrsel är galen. Det är också en av mina rädslor som jag tacklas med. Yrseln. Jag försöker intala mig själv att yrseln är ofarlig. Men mina hjärnspöken är där inne med mig attackerar mig från alla håll. Ibland skulle jag bara vilja sluta mina ögon och vara någon annan. En person som inte lider av panikångest. Gång på gång tänker jag ”shit vilken bra period jag har just nu” för att sedan hamna tre steg bak. Även fast det är skönt att dem är ute på promenad så oroar jag mig för om något skulle hända mig just nu. Typ att jag får en hjärtattack, helt själv här i lägenheten? Vem ska rädda mig? Iof så är det bra att A inte får vittna det. Det är sådana här tankar som ständigt tar upp min tid. Situationerna spelas upp i mitt huvud som att jag kollar på en film, och lämnar mig orolig och nedstämd. Jag är stolt över mig själv för att jag grejjade och checkade av varenda inplanerade sak. Jag åkte bort med H, gick på möten, tränade, förberedde inför studiedag som jag skulle hålla i på jobbet och idag gjorde jag det. Allt klarade jag galant, det kan jag ge mig själv. När jag väl gör något, så blir det bra. Det är bara tankarna innan och efter som känns som tortyr. Hela dagen idag efter jobbet har jag försökt slappna av. Det går inte. Mina axlar är spända, jag har ont i nacken och i hela bröstkorgen. Jag kan inte andas.

I dessa stunder brukar jag tänka att det är en ny dag imorgon. Och efter en natts sömn (om jag får någon), kommer jag må mycket bättre. Jag vet det. Det måste bara få bli en ny dag nu.


Gillar

Kommentarer