Osunda ideal

Hallå alla fina,

Hur mår ni idag? Jag känner mig lite yr men stolt över mig själv för att jag klarade av första dagen igår! Ett tag trodde jag verkligen att jag skulle ge upp, speciellt dem två sista timmarna, men det gick bra! Maten som mamma lagade var supergod som vanligt. I år har jag bestämt mig för att inte lägga ut videos eller bilder på maten vi äter, med respekt för dem som inte har samma möjligheter som mig, och dem som inte får någon mat alls om dagarna. Jag vill inte fresta någon på något sätt, det blir bäst så.

Under morgonen har jag kikat genom bilderna från MET galan, har ni hunnit se dem? Vilka häftiga outfits kändisarna hade på sig. En gala helt i min smak.

När jag fick syn på Kim Kardashian blev jag innerligt ledsen. Jag älskade hennes klänning och hennes smink men när jag ser hennes kropp blir jag ledsen för andra kvinnor. Som ser upp till henne.

En kvinnokropp är fantastisk på alla möjliga vis. Men att försöka eftersträva den kroppsformen är inte hälsosamt eller normalt. Det vi ser är resultat av implantat och galna dieter. Det är inte möjligt för oss kvinnor att se ut så med mat och träning. Så alla dem som hetstränar och jojjobantar kommer inte få den bilden som slutresultat.

Jag tycker enbart att vi ska träna för att få ta del av förmånerna, som en starkare kropp och ett lyckligare jag. Och hälsosam mat är livsviktigt just för att kroppen mår så mycket bättre av det, och för att våra kroppar inte är gjorda för att bryta ner skräp, som socker, fett och annat ohälsosamt. Givetvis kan man äta det ibland, jag äter det till och med för ofta, men ni förstår min poäng.

Jag tittar på bilden och ser hur många likes bilderna fått, snart 4 miljoner likes. Mer än hälften är unga kvinnor, som växer upp i tron om att det är drömkroppen. Det är bara så synd. För kvinnokroppen är vacker precis som den är, med fett, valkar, hull och muskler. Även ni som är naturligt smala, är så vackra. Så synd. Man får inte vara för smal, inte för tjock, inte för kurvig, inte för muskulös. Sluta. Sluta bara. Det är sådant som förstör oss, förstör våra psyken och får oss att eftersträva det som inte ens är på riktigt. Jag hejjar på alla kvinnor, men när det går åt fel håll på det här sättet så är det viktigt att markera att det inte är okej.

Jag pratade tidigare jag följde med en vän på bröstkonsultation att man ska få må bra över sin kropp. Det tycker jag och står för, men när stolekarna på det som ska åtgärda det trasiga inombords börjar påverka andra unga kvinnors liv, då är det inte okej längre, hur vacker man än är, och hur mycket pengar man än har. Man måste ta eget ansvar. Men med mina ca 25.000 visningar
i veckan och mitt ansvar till mina läsare tycker jag att det är viktigt att markera, att detta inte är okej.

Här är bilderna jag talar om.

Vad tycker ni?


Gillar

Kommentarer