Ny vinterjacka

Hallå finisar,

Idag var jag tillbaka på jobbet efter 3 vab dagar med mini. Efter jobbet åkte jag ner en sväng på stan och köpte en ny vinterjacka. Jag vägrar frysa i år, så är det bara.

Jag valde en lång värmande jacka från Fjällräven. När jag var yngre bar jag pinsamt nog äkta päls, det är något jag ångrar djupt. Jag skyller på att jag var ung och dum även fast det verkliga skälet var att jag bara var väldigt ytlig. Det är bra att jag vet bättre idag och bär annat. Det har diskuterats en del kring Fjällräven på grund av att deras dunstoppning, men ända sen 2014 kom dem ut med ett dunlöfte som innebär att deras dun är 100% spårbart och kommer INTE från levande fåglar. Fåglarna har behandlats väl och deras dunlöfte ligger i branschens frontlinje enligt djurrättsorganisationen Four Paws. Det gjorde att jag med gott samvete kunde köpa den här ursnygga varma jackan!

Jag blir ledsen över att det ens är lagligt att bära äkta päls idag. Det är sjukt, hur djur flås levande för något som en luva, som egentligen bara är mer för synes skull. Jag som varit en del av problemet vet att man inte kan skylla på okunskap, för innerst inne vet man. Men människan är egoistisk tyvärr. Jag hoppas och ber för en värld där människor inte bär på döda djur som plågats ihjäl. Gör om gör rätt. Det är inte försent. Äkta päls är så 2014. Not cool.

Kärlek,

W

Gillar

Kommentarer