MovEat i Uppsala - Samarbete

I samarbete med MovEat så har jag H och lilla A gått runt i Uppsala och käkat 10 olika rätter på olika restauranger. Vissa hade vi besökt tidigare, andra inte. Jag är helt såld på konceptet och kan ärligt talat inte minnas sist något såhär roligt hände i Uppsala. Vi (deltagarna) har hejjat på varandra under dagen, haft trevliga samtal med personer vi aldrig träffat förut och ätit fantastiskt god mat. En helt perfekt lördag med min lilla familj.

Vi började på UKK där det första stoppen var. Efter det fick man en karta med dem olika stoppen där man själv fick välja i vilken takt och ordning man ville besöka dem olika restaurangerna.



1. UKK - Här fick vi en liten trerätters meny:

Tartar på grönsaker och frukt med kyld soppa på svinnet från dessa samt saltrostade marconamandlar

Blomkål med romanesco rostad med vitlök, kräm på svamp och rökt tofu samt friterad surdeg

Kolosbrülée, choklad och karameliserat socker, MUMS!



2. Picnic - Krabb och gräslökstartelett på mördeg toppad med västerbottenost. Serveras med dill och rökt paprikamajonnäs.

Rå pumpakaviar. Serveras med hasselnötsvinägrett, krämiga cannelinibönor och krispig salvia.

Jag gillade pumpan mer än tarteletten, älskar färgglad mat!



3. Bastard Burger - Norrländs vegansk cheeseburgare på Bastardvis, jalapenodressing, rödlök och vegansk ost.

Jag tror både jag och H var överens om att det här var en av våra favoriter. Den var så god. Hit vill jag komma tillbaka igen.



4. Heart and bones - smögenräkor, skagen, löjrom och dill.

Här har vi ätit tidigare och den rätten är helt klart en favorit på deras meny.



5. DOGBAR - Vegansk korv toppad med oumph smaksatt med chilli, picklad silverlök och vegansk creme fraiche.

Väldigt goda smaker och A slukade upp nästan båda våra korvar, om lilla herren godkänner så är det bra.



6. Klang Market - tofu taquitos och tiny tinis, misomajonnäs, mango, friterad svartrot, sizokrasse, sesamfrö, pensé och lime.

Smakrikt, fräscht och härliga smaker!



7. Bryggeriet Ångkvarn - friterad bönfritter men ugnsbakade vikentomater, belugalinser, fräst mangold, grönkålspesto och nybakt bryggeribröd.

Det här är vad jag älskar med ett koncept som detta, att man får smaka på rätter som man aldrig hade kommit på att laga själv, heja MovEat.



8. Kajsas kök - kålrabbislaw grönt äpple, sötsyrlig dressing med falafel på gula ärter och sesammajonnäs. Morötter toppade med svensk tofu ocj rostad gråärt. Hemlagad nougat med torkad frukt, pistage och violcrunch.

Mycket goda komponenter som passar fint ihop, och den hemlagade nougaten kan vara den godaste jag någonsin smakat. Tyvärr hamnade den i magen innan jag hann fota. Så himla härlig i smaken.



9. Saluhallen - böntartar med avokado, variation på rotselleri, samt sallad på sensommarkrasse.

Förvånansvärt väldigt god, när jag läste menyn igår kväll tänkte jag att detta kanske skulle vara en av rätterna som jag gillade minst. Den var utsökt. A gillade den med, så tummen upp för Saluhallen!



10. Tilltugg - sist men absolut inte minst, manchego med honungsmousse på crosstini.

Jag tänker återvända hit för att äta detta. Manchegon var så bra, och helt perfekt med moussen. Ville sno Hs portion med men han gillade den också så no more manchego for me haha. Men det är tur att vi bor nära restaurangen och jag kan ta en promenad när jag känner för god ost!



Ett stort tack till alla på MovEat för detta fantastiska initiativ och koncept. Rekommenderar verkligen alla att ta del av upplevelsen i den stad man känner att man vill uppleva detta i. Dem har flera stopp i Sverige, följ dem för att ta del av kommande datum. Ni kommer inte ångra er och för en matälskare som mig så kan jag inte komma på något roligare man kan göra om man älskar mat, vill umgås och bara gå runt och käka gott!

Nu ska jag byta om, bättra på sminket, för ikväll blir det fest!


Gillar

Kommentarer

N
,
Svär din man har en dubbelgångare i Gottsunda. Om det inte är han jag brukar se, men det tror jag inte.