Lunch @ Kims food

Idag har jag tjuvstartat helgen med en lunch på Kims food som finns på söderforsgatan 18 i Uppsala. Där serverar dem världens mat i ett pitabröd, i en foodtruck. Jag gillar konceptet och har varit väldigt nyfiken på maten som serveras hos dem. Efter att ha hört mycket gott så var det äntligen dags för ett besök.

Menyn var annorlunda och varierande. Inget man sett förut, det gillar vi! Pluspoäng for thinking outside the box.Jag och min vän beställde en varsin Libanesen idag (nästa gång vill jag testa Persen). Utanför foodtrucken fick vi skinande sol och en allmänt trevlig stämning med gäster som såg ut att njuta av maten. Folk tackade, kom fram till kocken och gav dem komplimanger för den goda maten.

Väntetiden var något för lång men det var absolut värt väntan.Pitabrödet som falafeln serverades i kan vara det bästa pitabröd jag ätit. Pitabröd har en tendens att bli torra tycker jag men det här var helt perfekt, mjukt och fluffigt. Såsen hade en liten tvist med hetta till skillnad från den klassiska tahinisåsen som man vantligtvis serverar falafel med och det kammade hem många pluspoäng hos mig. Den enda anmärkningen jag har är att jag gärna hade velat ha mina falafel friterade lite längre än dem jag fick för att få fram det krispiga som man älskar med just falafel. Men smakerna var precis som dem skulle vara, ni vet, sådana som bara ens mamma kan laga egentligen. Heja Kims food, hit kommer jag gärna tillbaka!


Gillar

Kommentarer

Kims food
,

Tack snälla för den fina rescensionen!

Vi lovar att fritera falafeln lite till så den får krispen du eftersöker:)

Välkommen tillbaka! 😃

WafaWafai
WafaWafai,

Tack själv, supegod mat och spännande koncept! 👍🏼

nouw.com/wafawafai