Livet

Livet måste väl ändå vara när man får äta god mat? Idag har vi kolgrillat scampi och kyckling på vårat koltråg. Det gick att ha i våran Broil King grill och jag är så imponerad av resultatet. Samt att vi kan välja att grilla med gasol eller med kol. Ni kan väl bara gissa om det var gott!?

Räkorna marinerade jag i lite olja, grillkrydda, vitlökspulver, paprikakrydda och salt och peppar. Jag blandar kryddorna med oljan och lite vatten i en skål innan för att smaka av kryddblandningen, och sedan har jag i räkorna i minst två timmar så smakerna hinner sätta sig.

Kycklingen fick ligga och gotta sig i yoghurt, grillkrydda, paprikakrydda, vitlökspulver, senap och curry. Så himla gott!På den sista bilden ser ni batata harra. Ett hett potatistillbehör som serveras ofta till maten i Libanon. Gör såhär: skär potatisen i kuber, rosta i ugnen med salt och lite matolja. När potatisen är klar pressar man citron över, och blandar försiktigt i mycket vitlök som man pressat, tillsammans med koriander och sambal oelek. Hur mycket sambal oelek man har i beror helt på hur mycket hetta man vill ha. Vi gillar när det är starkt!

Idag klickade jag också hem en spegel till hallen från House Doctor och en liten kruka till mina örter som får stå framme på olika bort.Hur fint!? Och justja, koltråget hittar ni på Bauhaus, det ser ut såhär och är busenkelt att använda i dem flesta gasolgrillarna. Det enda som är är att man behöver dubbellkolla måtten på själva grillådan för att se om koltråget får plats i. Jag har en känsla av att det blir mycket kolgrill i sommar för våran del.


Gillar

Kommentarer