Läsarfråga

Hej finisar,

Fick en läsarfråga som jag tänkte ta med här i ett eget inlägg. Jag tycker det är så bra att ni skickar in frågor som handlar om ångest och annat jobbigt. Jag besvarar så fort jag har tid över och vill hjälpa till på bästa möjliga sätt. Här kommer frågan:Hej!

Tack för din fråga. Vad jobbigt för er. Om jag vore i din sits hade jag agerat precis så som jag gjort när jag varit med om liknande faktiskt. Det är tips från min psykolog som jag tycker funkat bra för mig.

Jag är väldigt mån om andras känslor, speciellt familj och vänner. Och ibland får man dåligt samvete för att man inte kan vara tillgänglig och där för att stötta sina nära och kära hela tiden. Det viktigaste tror jag är att prata om situationen. Berätta att du verkligen vill finnas där för henne men att det är väldigt mycket för dig med just nu. Kom överens om ett sätt som ni kan kommunicera på som inte tar lika mycket tid som en träff. Ni skulle kunna messa varandra, prata i telefon en stund eller facetimea. Ibland räcker det med ett hjärta eller bara att skriva att man tänker på den andra. Något så enkelt som det skulle kunna få en att känna att någon finns där för en.

Ibland har jag mått så dåligt att jag inte svarat när vänner ringt mig. Men jag skriver alltid varför om det är så att jag mått dåligt. Jag skriver att jag ringer tillbara senare på grund av panik känslor eller det som hindrar mig från att vara tillgänglig just då.

Ni kan inte läsa varandras tankar, och om ni pratar om situationen så är jag 99% säker att ni kommer ha förståelse för varandra. Man kan inte må bra hela tiden, och ibland behöver man berätta för nära och kära vad man behöver för att må bättre. Efter att ni pratat och kommit överens om ett sätt som funkar så kan du säga något i stil som: "Jag mår inte särskilt bra just nu, men jag lovar att vi kan snacka när det känns lite bättre, just nu behöver jag bara en stund för mig själv för att komma ner i varv. Finns här för dig oavsett och vi ska prata så fort jag mår bättre.

Det är bara första gången man pratar om det som det kan kännas jobbigt tycker jag, men oftast är nära vänner förstående och efter samtalet blir det inte fler missförstånd. Då vet man vad man vill, vad man behöver från vännen och vart man har varandra.

Lycka till finis jag hoppas du pratar med din vän och att ni löser det så ingen behöver känna att det blir jobbigt! Påminn dig själv om att ett dåligt mående inte kan vara för alltid, det kommer bli bättre, för er båda. ❤️

Kram,

W


Gillar

Kommentarer