Kroppen efter graviditeten

Jag har aldrig upplevt att man blir mer dömd än när man är gravid och efter förlossningen. Tänk på alla stackars kvinnor som är gravida och inte pallar med sig själva som förväntas vara snygga och on fleek. Sedan kommer barnet och då handlar det om hur snabbt man får tillbaka sin kroppsform, hur mycket man gått ner och hur olika kroppsdelar ser ut. Det är inte rimligt. Det är helt sjukt egentligen.

Jag fick en kommentar på bloggen om just det här och hur mycket sådant förekommer, . Hon är arab och menade att det förekommer mycket blnd arabkvinnor, det både vet jag och har sett och varit med om det själv. Men, jag tror att det förekommer bland alla. Dessa orimliga krav.

Jag tänker aldrig hata på min kropp igen, eller tillåta att någon annan hatar på den. Den är fantastisk, magisk och unik. Den har stått ut med mycket och den har producerat ett barn, den har förfan bildat ett nytt organ som bar och skyddade mitt barn, moderkakan. Det är helt fantastiskt. Det spelar ingen roll om min mage fortfarande känns degig eller att mina bröst inte är lika fasta gör mig verkligen inget längre. Kanske innan jag fick barn. Men inte längre. Dem matade A, och gav honom den näring han behövde för att växa. Jag är för evigt tacksam för det. Dem får se ut precis som dem vill. Dem är jättefina.

Ibland i sådana samtal, är det lätt att man bara sitter och deltar för att det ska ta slut fortare. Men jag känner, att man kan avbryta och bara hypa sönder kroppen istället, eller att bara rakt ut säga att jag känner inte att det här är okej, och jag vill inte bli påverkad på ett negativt sätt så jag känner att det är bättre om vi byter samtalsämne.

Gör det, låt ingen trycka ner din kropp, den är bäst, den är allt, och du bor i den. Ta hand om den.


Gillar

Kommentarer