Känner mig som en otillräcklig mamma

Jag känner väldigt ofta skuldkänslor för att jag vill jobba, är det konstigt? Innerst inne vet jag ju att det inte är något fel på det jag gör, och att det är så livet ser ut. Velar hela tiden mellan att jag bara vill vara med Adam, och att jag vill jobba hårdare än någonsin nu i alla fall ett par år.

Känner jag skuld för att jag är kvinna? Jag vet verkligen inte men i ett par dagar nu har jag verkligen känt mig förvirrad. Jag mår så fruktansvärt dåligt över att jag träffar Adam så få timmar, och jag är helt slut när jag kommer hem under vardagarna så han får verkligen inte ta del av den bästa versionen av mig själv. Samtidigt vet jag att jag skulle må dåligt om jag inte fick gå till jobbet, och lägga ner tid på bloggen och allt annat som jag har på gång. För att jag vet att det jag gör är viktigt, och jag vill hjälpa andra. Men jag vill inte heller ångra mig när Adam blir äldre att jag inte spenderade mer tid med honom.

Min man H verkade inte ha det problemet. Även om han saknade oss så jobbade han på som vanligt, gick på kvällsmöten och tränade. Men jag mår verkligen jättedåligt på grund av detta. Idag satt jag och bläddrade i min kalender på jobbet. Högst upp på varje sida kan man läsa olika påståenden och ordspråk. På en sida stog det, ingen som legat på sin dödsbädd har någonsin tänkt: jag önskar att jag hade spenderat mer tid på att jobba. Jag läste detta, och började böla. Vill skylla detta beteende på att jag har lingonvecka men samtidigt alltså, jag vet inte. Kommer jag någonsin bli av med den här känslan? Att jag känner mig som en otillräcklig mamma för att jag jobbar mycket.

Jag hoppas verkligen att det är något som försvinner, är det någon som kan känna igen sig? Och vad gör man åt det?


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229