Jobb efter mammaledigheten

Jahapp hörrni,

Då var det dags för mig att gå tillbaka till jobbet snart. Jag börjar jobba på skolan igen den 13e maj. Samtidigt tänker jag jobba med bloggen + ett till projekt som drar igång i augusti skulle jag tro, det är lite oklart kring detaljerna ännu.

Det känns riktigt pirrigt att jag ska börja jobba igen, och lite ångestladdat. A är så himla mammig så jag vet inte riktigt hur det här ska gå. När han vill bli tröstad vill han bara vara hos mig, han äter bara upp all sin mat med mig och somnar oftast med mig. Därför känns det väldigt jobbigt att jag ska börja jobba igen.

Oftast när jag är ifrån A får jag skuldkänslor även om det är nyttigt att ha egentid, men om det är någon gång man ska vara själv så är det ju när man börjar jobba, då är det ju ”okej” egentligen. Och H måste få hitta ett eget sätt med A. Så jag jobbar på att acceptera läget.

Han ska vara hemma i 8 månader. 😂 Jag vet att det kommer gå jättebra när han väl hittat egna rutiner med A, men det kommer vara tufft i början. Jag har i alla fall tänkt skriva en utförlig lista som beskriver min dag med A. Vad vi gör när han vaknar, när han sover osv. Ska skriva klockslag till och med. Tänker också skriva vad det skulle kunna vara som stör honom när han gråter, typ: 1. Har han gjort något i blöjan. 2. Är han hungrig? 3. Är han trött? Osv, så får man liksom checka av.

Hur har ni fördelat föräldrarledigheten hos er? Och hur länge har eran partner varit hemma med barnet?

Jag tror bara det här kan vara nyttigt för alla oss. Jag behöver komma igång med det ”vanliga” livet, H behöver lära känna A på djupet och A behöver veta att han har två trygga personer som han kan gå till när han vill något.

Det här blir nog bra. Tror jag. 😂 Wish me luck och håll tummarna för att jag inte ska bete mig som en galning som vill kolla läget hela tiden.


Gillar

Kommentarer