Inredningstanten

Jag trodde aldrig att jag skulle bli en sån här person, som kollar inredning så fort man får en ledig stund. Känner mig så vuxen haha. Fast jag trodde inte jag skulle bli en porslinkärring heller, times change.

Idag har jag gått genom tips och möbler som inredaren skickat. På min Instagram frågade jag om hjälp gällande sängborden. Här är dem två alternativen som vi fick skickade:Jag tycker båda är sjuuukt fina, har så svårt att bestämma mig. Vi får se vad H tycker också, men ni tycker i alla fall det svarta sängbordet. När jag tänker efter så kanske det passar in mer på temat skandinavisk minimalism som jag är helt besatt av. Men det i mässing är ju också så läckert. För mig lutar det nog mer åt det svarta.

Här är ju gaveln som jag visat förut.

På tal om annat så har jag kontaktat min gamla psykolog igen. Det börjar bli jobbigt med katastroftankarna känner jag, jag hade kunnat förutspå att det här skulle hända snart då det varit väldigt mycket den senaste tiden. Förutom flytten och stressen i det så är det mycket annat som händer.

Jag känner mig frustrerad och less över att toalettbesöken fortfarande gör ont efter mina förlossningsskador, jag har slarvat med kosten, känner mig inte utvilad när jag vaknar upp på morgonen även fast jag lägger mig kl 20 med A dem flesta dagarna.

På det så ska allt annat med jobb och planering av föreläsningarna också rulla på. Det är rätt mycket helt enkelt och jag skulle behöva hjälp att sortera tankarna i rätt mapp. Jag brukar kunna klara det när jag är stressad, men något som jag vet är en stor röd flagga är när situationer som jag är rädd för spelas upp som en film i mitt huvud. Då är det katastroftankarna jag talar om. Allt jag är rädd för (handlar mycket om döden och om något illa skulle hända mig eller A oftast) spelas upp och när jag försöker tänka på annat så intensifieras känslorna och "klippen" blir fler.

Jag har också svårt att bli av med skuldkänslorna som jag ständigt har över helt naturliga situationer. Till exempel så mår jag extremt dåligt för att A kommer behöva gå på förskola från kl 07:30-16:30. Både jag och H kommer jobba och såhär ser det ut för dem flesta familjerna där både mamman och pappan jobbar heltid men jag grubblar och ältar på som bara den. Jag tänker på att jag bara kommer ha 3 timmar om dagen med honom, vissa dagar kommer jag säkert vara helt slut själv och inte så kul att vara med och jag vill inte att han på något sätt ska känna att jag sviker honom genom att lämna honom på förskola. Ja ni ser, jag kan fortsätta hur mycket och länge som helst, och det gör jag, men det vet ingen om. Förutom när jag blottar mina tankar för er såhär. Livet är inte enkelt och vi alla brottas med något. Allt ser och verkar så flashigt ut men i själva verket finns det dagar där det bara handlar om att överleva och ta sig genom panikkänslorna som uppstår på bästa möjliga sätt. Jag tar till mig med varenda verktyg som jag har. Jag har många knep för att ta mig genom det jobbiga som jag lärt mig hos psykologerna jag träffat i många år. Det krävs en viss bestämdhet men det går. Efteråt känner man sig helt slut och det går ibland inte att få ro i kroppen. Det kan vara därför jag är så trött. Jag vaknar också med kraftig smärta i käkarna från att ha spänt mig, till och med i sömnen. Därför försöker jag gå upp tidigare än jag ska för att göra mindfulness övningar. Idag har varit ansträngande för både kropp och själ. Men jag ska äntligen få sova nu, och imorgon är en ny dag, och jag har en ny chans att göra den till en bättre dag än idag.

Jag mår så mycket bättre nu efter att ha fått skriva av mig lite. Som en slags dagbok där man får ventilera när det behövs. Eller ja, en dagbok som jag delar med tusentals andra läsare hehe. Kram på er älsklingar, jag hoppas ni hagt en trevlig tisdag.

🖤

Gillar

Kommentarer

Jannika
,
Har du provat bettskena gjord efter dina tänder ? Min dotter fick göra en pga hon spände käkarna så mkt under sömnen. Underlättade mkt 👌🏻 Fortsatt tack för att du delar med dig av din vardag både glädje och jobbiga saker 👏🏻👏🏻👏🏻❤️ Kram Jannika