GeTillbaka

Idag lyssnade jag på Therese Lindgrens sommarprat. Jag kände igen mig i nästan allt och är på något sätt tacksam över att jag inte är den enda med dem känslorna jag går omkring med. Även fast jag inte skulle önska någon panikångest. Men den där känslan att man kanske är galen, blir plötsligt inte lika verklig.

Jag tänker ofta så faktiskt. Att om folk bara visste vad jag brukar tänka, och hur hemska mina katastroftankar är, så hade dem nog inte velat ha något med mig att göra. Jag tycker mina katastroftankar utspelar sig lite som PTSD som jag fick efter kriget i Libanon. Dem spelas upp som en film i huvudet och skapar ett inre kaos. Jag får minst fem sådana om dagen, fortfarande. Jag är mycket bättre på att hantera detta idag men det är lika obehagligt varje gång. Det gäller att påminna sig och trycka på att dessa tankar inte är baserade på fakta. Dem är endast tankar. Dem har ingen betydelse för dig, dem finns bara där för att kroppen blivit van vid att reagera på det här viset. Det går att träna bort så att dem inte kommer lika ofta och känns så verkliga som dem kan göra, men viktigast av allt är att man ska veta att this too, shall pass mina ångestvänner. Vi är starka, vi är viktiga och vi är överlevare. Vi tar oss genom detta precis som allt annat. Inget kan stoppa oss.

När jag var och träffade juryn för Ge Tillbaka stipendiet kände jag verkligen hur jag var precis där jag skulle vara. Jag vill alltid känna mig så motiverad som jag gör när det kommer till psykisk ohälsa frågan. Jag vet och känner i varenda del av min kropp att allt det hemska jag varit med om, haft ett större syfte än mig själv, och det syftet är att hjälpa andra som mått lika dåligt som jag. Det måste vara så. Det är som att, jag sitter på så många lösningar och jag vet att jag är helt rätt person för jobbet, att hjälpa och inspirera andra till ett liv inte begränsar en för att man lider av en psykisk sjukdom.

Efter min pitch spelade vi in en video där jag tipsar om hur just du, kan vara den som räddar ett liv.

https://youtu.be/vLXEU1vNU2g/ W

Gillar

Kommentarer