Fettisdagen - Jag testar 4 olika semlor

Hallå pussgurkor,

Det är ingen som missat att det är fettisdagen idag. Jag älskar när man går all in på dessa dagar, en kul grej i vardagen tackar jag inte nej till.

Idag har jag testat fyra olika semlor. You heard me. Jag mår sjukt illa just nu men det var värt det. Cuz boy do I have something to tell about now.

Jag testade två klassiska semlor först. För rolighetens skull åt jag en från Willys först, ni vet sådana som man kan köpa tvåpack, och jämförde sedan med semla nummer två som blev framröstad som Uppsalas godaste semla. Jag talar om Güntherska såklart, egentligen är jag inte förvånad över att dem vann. Deras bakelser är så jäkla goda, har ni smakat deras smörbullar och hallonkupoler!? DRÖM.

Men anywho, tillbaka till semlorna.

1. WillysGillade den här semlan minst, brödet var torrt och till och med lite hårt. Men smakerna var där, jag tyckte bara den var jobbig att tugga.

2. GüntherskaOkej, jag fattade verkligen att dem vann efter första tuggan. Jag försöka komma ihåg hur Willys semlan kändes och ville verkligen känna en skillnad med min andra semla. Brödet var så mjukt och gott, med en tydlig smak av kardemumma som jag älskar. Till och med grädden var jättegod, som annars smakar ingenting. Den var len och gick så bra ihop med mandelmassan. Näej, om det är något jag lärt mig så är det att man måste köpa sina bakelser från Güntherska. Jag har aldrig blivit besviken efter ett besök hos dem. Grattis till vinsten, you deserved it!


Tyckte också den här utmärkelsen som satt på dörren var lite gullig. Hejja Güntherska!

Efter dem vanliga semlorna smakade jag också en Banoffee semla, och en pistage semla.

3. Centralbageriet - Pistage semlaDen här semlan var riktigt god. Pistage fyllningen var godare än mandelmassan tyckte jag! Jag älskade också att den hade rostade mandelflarn på toppen. Det var en god kombo. Om man bortser från att en klassisk semla är ett säkert kort så tror jag nog att den här var min favorit.

4. Güntherska - Banoffee semlaJag köpte den egentligen till H för att han älskar banoffee paj, men jag fick också smaka! En god semla med kolafyllning istället mandelmassa, toppad med banan och grädde. Kul idé men vet inte om den var riktigt för mig. Jag vet inte vad det var, kanske att den var väldigt söt.

Resten av kvällen tänker jag spendera liggandes i soffan. Jag har börjat kolla på Sex education på Netflix, rolig serie som tar upp all möjliga problem. Det gillar vi!

Förresten, vilka semlor har ni ätit idag!?

Kram på er!

Gillar

Kommentarer