Felen vi accepterar

Det är så mycket som är fel på Instagram, och i samhället för den delen.

Just det här filtret som fick mig att tappa hakan hette något i stil med cute baby face. Filtret gjorde så att jag fick blåa ögon, smalare ansikte, mindre näsa. Det var läskigt, att jag på någon sekund kunde vara någon helt annan.Jag tycker det är SÅ tråkigt att det finns personer som föredrar att ha dessa filter istället för att lägga upp bilder på sig själva när dem ser ut som sig själva. Är det här idealet vi strävar efter? Är det det här vi vill att våra barn ska växa upp med? Vet ni, min värsta mardröm är att A ska växa upp i en värld där han ständigt känner att han måste vara snyggast, bäst och rikast. På youtube kryllar det av barn youtubers (bara det är stört) som öppnar stora presenter och dyra materiella saker som dem leker med i två minuter och sedan slänger ifrån sig för att öppna nästa grej.

Jag vill att det ska vara som förut, när man inte brydde sig alls om vad man tog på sig ens. Jag ville bara gå ut på gården och leka. Nu tycker min lilla kusin på 12 år att hon är tjock och en kille i hennes klass kallar henne fet och ful. Det är hemskt. Det ska inte vara så. Och så växer vi upp och som vuxna människor och kvinnor använder these stupid ass filters (ursäkta språket) men jag bli förbannad. Vi är vackra, vi är värdiga och vi duger precis som vi är. Våra utseenden föddes vi med och vi bör alla jobba upp en acceptans för hur vi ser ut och acceptera att alla är olika istället för att sträva efter samma dumma ideal som vissa aldrig kommer kunna uppnå. Nu känns det som att jag bara spyr galla i det här inlägget and I'm sorry for that men jag har fått nog.

Kim Kardashian till exempel, ska släppa shape underkläder till gravida kvinnor. My god, får man inte ens vara gravid ifred nu utan en hets på att man också ska ha en perfekt kropp under graviditeten? Kan vi inte bara få se den vackra förvandlingen när vi producerar ett barn i våra kroppar utan att känna oss som feta? Shame on you. Jag har avföljt hela den familjen och alla andra som bara förespråkar en sorts ideal.

Jag är trött på att folk tror att man är trött för att man är osminkad. Jag är inte trött. Tro det eller inte men såhär ser jag ut när jag inte har smink (speciellt män gillar att droppa liknande kommentarer) Jag behöver inte vara trött eller sjuk. Sådana kommentarer är så sjukt onödiga och gör att man ibland känner att ens naturliga jag inte är tillräckligt bra för att your sorry ass ska vilJa vara i en miljö där alla är lika pigga som du.


That's just wrong.

Gah. Jag blir så trött på det här tramset. Speciellt nu när jag har barn. Jag ska göra mitt yttersta för att uppfostra A till att bli en fin man som ser folks inre, är fördomsfri och har förståelse för sådant som är viktigt istället. Jag hoppas att han aldrig vill hålla på med skärmar även fast jag vet att han säkert kommer göra det som alla andra men, jag ska verkligen kämpa för att han blir en person som föredrar att vara närvarande, ha djupa konversationer i livet och ha en stark psykisk hälsa. Jag vill att han tar vara på dem lyckliga stunderna i livet och plocka fram dem när det blir jobbigt. Allah, hör mina böner. Låt alla världens barn och människor växa upp i en värld där det är okej att vara sig själv. Där vi aldrig behöver jämföra oss med varandra och vara ledsna över att vi inte är snyggare, bättre eller rikare.🖤

Gillar

Kommentarer

Mikaela
,
Det bästa jag läst på länge! Det är så sjukt viktigt, samhället har ju skadat en. Försöker inför min dotter att stolt gå runt i den kropp jag har efter två graviditeter där jag gick upp nästan 30 kilo under bägge, men på insidan kan jag bara tänka på alla på Instagram som studsat tillbaka till sina "before" kroppar. Även om jag vet att det är filter och växte upp i ett samhälle där man bara gick ut och lekte ingen brydde sig så bryr jag mig alldeles för mycket om det idag. Heja på dig wafa!
WafaWafai
WafaWafai,
Ja men eller hur? Tänk om man kunde byta ut alla stunder som man mått dåligt över sin kropp eller utseende mot positiva tankar och upplevelser så att man alltid ser sin fina kropp för hur vacker den är. Det är verkligen så tråkigt, man blir ledsen på riktigt. Jag hoppas att föer jobbar aktivt med sina barn mot samma mål att vi duger precis som vi är. Tack fina du! ❤️
nouw.com/wafawafai