Egentid med sin partner när man har barn

Hallå pussgurkor!

Jag är så svag. Jag måste erkänna något. Jag plockade upp A från sin säng inatt och la honom bredvid mig för att jag saknade honom. Jag vet att han borde sova i egen säng men jag tycker verkligen det är så himla mysigt när han sover bredvid mig. Men jag vet jag vet, han måste lära sig sova själv. Jag tror att jag får lite småpanik över att han grejjar det här med att sova själv bättre än jag trodde. Vill ju att han ska behöva mig hela tiden. Psycho mom haha.

Anywho, ikväll ska jag och H på dubbeldejt med S och I. Dem ska bli föräldrar och det är så roligt både för oss som kan ge tips men också för dem som säkert undrar hur det kommer att vara osv. Min mamma ska sitta barnvakt under tiden. Vi har sådan tur som har mamma som är så bra med A. Jag satt och tänkte på det, vad gör alla andra som har barn som inte kan få hjälp? Jag tycker det är jätteviktigt att man tillbringar tid ensam med sin partner utan barnet. Vi försöker vara själva en stund i alla fall en gång i veckan, men jag fattar om det inte gå för alla andra. Då tycker jag att man kan satsa på en gång i månaden där man får vara själva. Även om det är hur kul som helst med barn så behöver man umgås lite själva och underhålla förhållandet. Jag tror det är väldigt lätt att glömma bort att vattna sitt förhållande när man får barn. Man är liksom så upptagen med allt annat som att byta blöjor, bada, natta, trösta och mata bebisen. Sedan så vet jag inte hur andra har det men jag ser inte ut som Margot Robbie när jag gör detta direkt. Oftast har jag As snor och kräk på mina kläder, håret uppsatt i en bulle så att han inte kan ta tag i mitt hår och dra i det. Så jag känner mig inte jättefräsch i slutet av dagen.

H kommer hem runt halv 6 och då är jag verkligen helt slut från att ha tagit hand om A och vill egentligen bara duscha och få avlastning. Så först äter han sedan tar han A och jag går in och vilar. Sen vilar han och sen ska Adam bada och nattas och efter det vill jag i alla fall duscha kroppen så det är full rulle hela tiden.

När vi är ensamma så får jag ta hand om mig själv, klä upp mig, ha parfym och smink haha. Det blir helt annorlunda stämning och samtalen kan handla om oss. Om ni har svårt att hitta samtalsämnen så kan det vara en bra idé att ha olika ämnen att prata om. Exempel på detta kommer här:

- Gamla minnen som man har tillsammans. Kanske ni minns eran första dejt? Eller första gången man gjorde bort sig inför den andra haha!?

- Fråga hur det går på jobbet, det kan man ju lätt glömma när man är upptagen med bebisen.

- Diskutera någon bra film eller dokumentär som du har sett eller vill se.

Om man vill vara hemma så kan man:

- Spela spel, jag älskar Monopol!

- Massera varandra, ha tända ljus och fokusera helt på din partner, glöm bort allt annat runt omkring.

- Bläddra i gamla fotoalbum eller kolla på videos tillsammans.

- Spakvällar. Ha på ansiktsmask och mys till det, kanske kan ni dricka en kopp te tillsammans efteråt?

Om man vill gå ut finns ju massvis med bra aktiviteter:

- Restaurangbesök, typ min favoritgrej att göra. Jag hjärta mat.

- Gå på bio.

- Bowla.

- Besöka ett klättercenter, det har jag inte gjort men vill göra! Kanske nästa gång jag och H är ensamma.

- Gå på badhus med relaxavdelning. Eller bara bada tillsammans. Spa finns på Clarion, annars tänker jag typ Fyrishov.

Om man är hemma mycket tycker jag definitivt att man ska gå ut, och ibland är det så att det kan vara skönt att vara hemma och bara ta det lugnt. Ni har fått alternativ för båda valen och jag hoppas att ni hittar något som passar er!Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Du har så rätt! Vi har inte alltid möjlighet att ha barnvakt, däremot brukar vi lägga vår dotter vid 20 och sen sitta uppe tillsammans, kolla på film, mysa eller ibland äta middag själva. Det är så viktigt att man har dessa stunder.
WafaWafai
WafaWafai,
Vad mysigt! Ja man får ju liksom hitta det knepet som passar en. Det är ju jättetrevligt att bara få vara själva ibland och kolla på film.
nouw.com/wafawafai