Dinner @ EAT

Hallå älsklingar,

Ikväll har jag och H fått äran att provsmaka menyn på vad jag kan förutspå kommer vara ett av Uppsalas främsta IT ställen. Den 2:a oktober slår restaurangen EAT upp dörrarna, ready to give y'all a great food experience. Stämningen är mysig, baren är drömmig och maten är on point.





Grillad bläckfisk • sotad gurka • citronkräm • potatiscrisp
Den här förrätten är en vinnare, den är spännande, krispig, syrlig och fylld med härliga smaker som man typ aldrig hade kunnat få till hemma själv.



Chimichurri marinerad majs • Riven pecorino
Hur har jag klarat mig utan chimichurri? Det är frågan. Jättegoda smaker och en förrätt som man bara vill ha mer av.



Friterad blomkål • Chilimayo
Jag älskar blomkål, det var liksom redan en sealed deal för mig när den här förrätten kom in. För bra.



stekt kammussla • halstrad tonfisk • sötpotatischips
Jag har personligen lite svårt för just kammussla men jag ville inte vara en partypooper och inte smaka. Till min förvåning så var det väldigt gott, jag som inte gillar konsistensen egentligen. Med andra ord och kanske dagens läxa, smaka alltid på maten. You might like it.



Mysfaktorn ändå.

Efter förrätterna fick vi Fiskbrickan med stort F. Jag skulle vilja påstå att jag är en profesionell restaurangbesökare haha. Jag läser på menyn innan jag kommer, jag vet vad jag ska förvänta mig och jag är expert på att beställa in det bästa på menyn. När H vill vara äventyrlig och välja något annat än det jag tar slutar det alltid med att han ångrar sitt val. 😂 Jag menar, alla mina extra kilon är där av en anledning. Jag älskar mat. And I know a good restaurant when I see one. Och om vi går tillbaka till fiskbrickan så skulle jag beskriva den med följande tre ord. Smakrik, lyxig och spännande. Jag älskar när man får flera tillbehör serverade till sitt protein. Maten blir så mycket roligare att äta.

Seabream • grillad rödräka • räkkompott • SEMIgrillade grönsaker • kronärtskockspesto • Fänkålsmajonäs • gemsallad • Friterad potatiskross




Sist men inte minst, dessert. My God vilken bra kombo. I loved it.

Chokladterrin • lime & Mynta yoghurtglass • Guldbollar



Om du inte vet vad du gör den 2:a oktober så servar jag dig planerna right here. Gå in på deras hemsida www.eatuppsala.se för att boka bord och se fullständig meny. Thank me later, you're welcome and I'll be seing you.

Mvh,

Professionell restaurangbesökare since birth.

Gillar

Kommentarer