Dinner

Idag har vi ätit god middag med vänner. Det blev en asiatisk fiskgryta med torsk, lax, sugar snaps och broccoli som jag serverade med ris! Tur att det blev en hit! Det kanske inte är så smart att laga något för första gången när man får gäster, jag höll hela tiden tummarna för att det skulle smaka gott och det gjorde det!Jag toppade rätten med koriander och det är också en sådan ingrediens som man antingen älskar eller hatar, risky risky!

H har åkt iväg för att spela fotboll och jag har precis lagt A. Titanic går på tv, den är så bra MEN kanske inte det smartaste filmvalet för någon med panikångest som gärna katastroftänker. Just nu tycker jag det känns jobbigt pga många anledningar. Min hjärna har kopplat ihop denna händelse med följande fråga: tänk om något sådant här händer mig? Vad hade jag gjort med A? Hade jag velat att vi dör tillsammans innan vi drunknar eller tillsammans i vattnet? Det är jobbigt att erkänna att jag fortfarande får sådana här tankar för att man tycker att man borde ha kommit längre i sitt mående, men dem automatiska tankarna som dyker upp är inget jag kan styra eller bestämma över. Jag kan välja att inte ge dem någon betydelse och inte lägga någon vikt på dem, men det är lättare sagt än gjort när man är ensam på kvällen. Vissa dagar är bättre än andra men många gånger ligger jag orolig och tänker tankar som troligtvis inte kommer hända.

Jag upplever att det har blivit värre sedan A föddes, det är därför jag ska börja träffa min psykolog igen efter två års uppehåll. Jag älskar A så mycket, och känner att han är det dyrbaraste i mitt liv pch jag oroar mig ständigt för honom. Det är kanske därför jag känner mig orolig över att han ska börja på förskola, utan mig. Han är pckså min största trygghet och tanken över att inte få vara med honom eller kunna kontrollera vad han är med om gör att det känns extra jobbigt. Jag får så mycket ångest att det är svårt att fokusera på annat. Därför behöver jag påminna mig själv om verktygen som jag kan använda mig av vid liknande tankar.

For now så ska jag nöja mig med en kopp kamomillte och lite komedifilm för att tänka på annat. Ett samtal till mamma också, hon är bäst på att lugna en när man känner sig orolig.

Ha en fin kväll finisar,

Kram.

Gillar

Kommentarer

Hej
,
Finns det någonting kul att göra där i Landbacken? Har bara åkt förbi några gånger och det är ju ett rätt nytt område. Antar att de bygger endel. Finns förskola? Lekparker, affär osv? Skulle va kul med en liten tour ute också 😊 om det finns nåt kul att visa. Ert radhus såg fint ut utanpå. Tycker det påminner lite om USA.
WafaWafai
WafaWafai,
Jag har inte utforskat så mycket själv men bredvid oss finns en liten damm, där brukar min man och son mata ankorna så det är mysigt, sen vet jag att det finns en park och lekplatserna bredvid skolan. Absolut du har så bra idéer det ska jag verkligen göra framöver! Tusen tack ja jag tycker också det är rätt coolt, ser inte ut som ett typiskt radhus!
nouw.com/wafawafai
Hej
,
Tack! Vem vet, kanske blir du en stor youtuber 😊 Kanske är din grej. (Det var videos jag syftade på med dessa tours. Men det kanske var underförstått.)