Den sunkiga mamman

Det finns många dagar i månaden, som man som småbarnsmamma känner sig riktigt sunkig.

Ni vet när, håret varit i en bulle i så många dagar så att det bildas dreads. Eller när man har intorkade fläckar på kläderna och man typ gissar sig fram på vad det skulle kunna vara. Är det chili con carne, fruktpuré, eller tillskottsnäring? Ibland luktar man lite på det, aha, det var ju Provivan som jag snabbt drack för att lillfisen krävde all ens uppmärksamhet. Eller när man försöker komma på när man fick duscha sist. Ja men listan är lång det vet vi alla som är mammor.

Det vi gör är viktigt, värdefullt och att ta hand om ett barn är inte alla dagar lätt. Även fast det är det roligaste jobbet som finns så är det ibland nödvändigt att pusta ut, böla lite och släppa ut alla känslor för att kunna ladda på med ny energi. Det gjorde jag senast förra veckan. Jag hade så ont i axlarna och ryggen från allt bärande så jag gick hem till J och där grät jag, för att jag var så trött. Det var rätt roligt för jag grät, sedan skrattade jag, sedan grät jag igen. J och S som var där vart nog lite förvirrade och gjorde samma sak. 😂

Just nu känner jag lite ångest inför att laga mat. A brukar stå hängandes vid mina ben och gnälla tills jag lyfter honom. Jag brukar tänka, nä nu ska du få gnälla. Men ju längre tid han gnäller desto mer hjärtklappningar får jag. Till slut ger jag upp och lyfter honom. En maträtt som hade kunnat vara färdig på 20-30 minuter tar istället 2-3 timmar att laga. Oh well, vi får väl se vilket humör han är på när han vaknar. Håll tummarna för mig.

Gillar

Kommentarer