Därför måste du som lider av ångest träna

Hallå finisar!

Idag känner jag mig redan mycket bättre (peppar peppar). Jag vaknade upp utan smärta i halsen och har bara hostat typ 5 gånger idag. Det hörrni, är framsteg för någon som varit sjuk i två månader.

Idag har jag varit hos Jill och kört ett väldigt lugnt pass. Pga min ångest har jag ständigt spända axlar/nacke/rygg. Det enda som hjälper mot spänningen förutom mindfulness är träningen med Jill. Så fort jag kommer ut därifrån känner jag hur min huvudvärk minskar, jag känner mig gladare och lugn. Nu när jag varit sjuk har det varit extra jobbig pga att jag inte kunnat träna. Men nu börjar jag sakta komma tillbaka. Det känns skönt.

Att vi behöver träna för att må bra är ingen åsikt. Det är fakta. Jag har beställt hem boken Hjärnstark skriven av Anders Hansen som är överläkare och psykiatriker. Hans bok handlar om hur man kan stärka hjärnan genom motion och träning.

Jag vill verkligen rekommendera alla att lyssna på hans sommarprat: https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1319465?programid=2071

Det var som en väckarklocka för mig. Har aldrig varit mer övertygad efter att ha lyssnat på honom. Att träning är lösningen till dem flesta fysiska och psykiska problemen vi har.Ikväll blir det häng med mina älsklingar och mys! Har ni haft en bra dag idag!?

Gillar

Kommentarer