Därför måste du bli sams med din ångest

Alla vi som lider av ångest har någon gång hatat ihjäl den. Säkert fler gånger. Säkert många gånger. Man hatar liksom allt med den, att det drabbat en, att den finns där, att den inte försvinner, att det inte blir bättre. Att det aldrig tar slut. Så kan det kännas många gånger.

Luckily så vill jag påminna om att ett mående inte varar för alltid, MEN! Det kan var bra att vara på god fot med ångesten, varför kan man undra?

Jo för såhär är det, ju snabbare vi accepterar och lär oss att hantera våran ångest, desto större chans är det att kunna må bättre snabbare. Att jobba emot sin ångest för att bli av med den ger snarare motsatt effekt. Det är som att be en person att inte tänka på en stor rosa elefant. Det första personen kommer göra är att, tänka på en stor rosa elefant. Försök istället ta in alla känslor, låt kroppen känna allt, jobba inte emot känslorna och påminn dig själv att det snart är över. Imorgon är en ny dag och vi får en ny chans till att göra det till en så bra dag som möjligt. Vissa saker kan vi inte kontrollera, som till exempel panikattacker, men have faith! This too shall pass. Och även fast du kommer vara helt slut efter attacken, så kommer du också ha klarat av den, och just den panikattacken kommer aldrig komma tillbaka. Shoffff in i papperskorgen på den!

Grattis, du är en överlevare! ❤️
Nu ska jag gosa ner mig i ett hav av kuddar och bara va!

Kram på er.

Gillar

Kommentarer