Busenkla manaish

Som jag lovat så kommer receptet på två olika sorters manaish, du behöver:

Polarbröd
Rapsolja
Zaatar (örtblandning med bland annat timjan, finns i alla orientaliska matbutiker)
Riven gouda ost
Mozarella

Gör såhär:

Lägg ut så bröd på en ugnsplåt (på min fick jag plats med 9 st bröd). Blanda sedan 1 dl rapsolja med 1-2 matskedar zaatar, bre på bröden med blandningen. Ta sedan riven ost och ha på bröd, smula över mozarella för godare smak och vips in ugnen i 2-4 minuter på 250 grader uppe och nere. Bara så att osten hinner smälta!



Jag älskar att servera manaish med oliver, färsk mynta, lök, tomat gurka och turkisk yoghurt som tillbehör, doppa manaishen i turkisk yoghurt, ät tillsammans med alla goda grönsaker och njut av mitt frukosttips! Ni kommer älska dem!

Kram på er.

Gillar

Kommentarer