Att hitta på under karantän

Hallå finisar,

Idag kommer jag med massor av tips till er som är hemma och sjukt uttråkade.

Dessa tips är både för oss med barn och utan, ni får själva avgöra om det är do-able med eller utan småttingarna.

Here we go,

Saker att hitta på under karantän (Eller om ni bara inte vill vistas bland andra):

Ta en promenad - bra för både kropp och själ.

Baka - A älskar att baka med mig, han tycker om att göra allt själv dessutom. Och ja, det blir krig när vi försöker bestämma vem som ska knäcka ägg, han eller jag.

Läs en bok - underskattad grej, you might learn something.

Ta ett bad - Typ något jag aldrig gör längre efter att jag fick barn haha. Men ja, ni som har den lyxen, do it!

Be, meditera eller något annat avslappnande.

Kolla på en serie: Breaking Bad, True blood, Sons of Anarchy, Vikings, Baby, Game of Thrones, Sex education, Riverdale, Kalifat, Innan vi dör.

Fixa och dona hemma - Kanske är det dags för den dr storstädningen som du inte orkat beta av på din to do list!?

Spela spel - Jag älskar sällskapsspel, det är verkligen något man kan hålla på med ett par timmar.

Måla - låt kreativiteten flöda. Oftast gör jag detta med A, men jag har också vuxenmålarböcker hemma. Funkar som någon slags mindfulness för mig.

Kolla på film - Ha marathorn (förslag: Harry Potter), gör en grej av det och duka upp med en massa gott!

Sälj grejer på Tradera - det gör jag hela tiden känns det som. Jag älskar att rensa kläder som vi inte behöver (främst As då) och sälja iväg det till någon annan! Miljövänligt och bra!Hemna hos oss har vi idag testat på färdiga våfflor som man rostar i brödrost. Inte en vinnare för mig, men förvånansvärt så gick det hem hos A.Ostbricka till mellis, och ett supertips till er är dadelsirap, my god vad det är! Passar så himla bra till just brie ost och vindruvor. Men också till mycket annat. Alltid när jag tipsar om detta får jag frågor om hur det ska ätas. Se bild!Sist men inte minst har vi gjort en grönkålsallad med grönkål (obviously), sallad, tomat, gurka, morötter, pumpakärnor, tranbär, russin och salladsost. Blandade olivolja, granatäppelsirap, citron, mynta och salt och blandade tillsammans med allt annat. En killer sallad helt enkelt. MUMS! Strax ska vi ut och leka, sedan blir det bad, ännu mer lek och läggdags för lilla A.En annan grej hörrni, glöm inte att supporta era lokala restauranger, dem har det tufft nu. Kör en take away eller plocka upp på vägen hem om ni är ute.

Det här som Mimmis Salong gör just nu är ju hur fint/bra som helst!? Dem är ingen restaurang iofs men ändå! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något för att stoppa spridningen. Vi måste skydda våra riskgrupper men också oss själva. Om du eller någon annan i din familj skadar sig eller blir akut sjuk finns det en chans att dem inte får hjälp om sjukhusen är fulla. Tänk på det. Jag tänker alltid, tänk om jag kom in med A och han vägrades hjälp. Jag hade dött. Det är också min hälsoångest som spökar men det här är viktigt och inget man bara kan vifta bort. Visst är det roligt att skoja om ibland för att ja, vi behöver kunna ha positivitet i den här nya, främmande situationen, och vi behöver kunna hantera den och fortsätta ett normalt liv baserat på dem nya reglerna. Men snälla ni, var ansvarsfulla.

All kärlek,

Wafa


Gillar

Kommentarer

Dalila
,
❤️❤️ Bästa waffis /D