3 helt onödiga bebisköp

Hallå alla fina,

Har ni tänkt på en sak, 2018/2018 är verkligen åren ALLA är eller blir gravida känns det som. Varje dag är det en ny bloggare avslöjar att hon är gravid och man får höra att bekanta också är på smällen. Det är så roligt. Det är spännande med barn, och allt känns så nytt. Man har ju liksom aldrig varit med om det förut, alla förändringar och känslor som uppstår i kroppen. Det är så coolt och mäktigt.

Jag minns att jag läste flera listor online för att verkligen se till att jag inte missat att köpa till något till A. Nu i efterhand fanns det några saker som jag verkligen tyckte var onödiga. Här är mina 3 mest onödiga bebisprylar köp.

3. Kläder i strlk 50. A hade den storleken i bokstavligen 3 dagar. Sen gick vi upp till 56. Det var verkligen sjukt onödigt. Man vet ju iof inte hur stor/liten bebisen kommer vara men jag hade köpt så mycket i 50. Nu i efterhand borde jag ha haft max 3 ombyten i den storleken.

2. Babysängen. Jag klickade hem en bedside crib till lillfisen. Då snackar vi en minisäng verkligen. Maxvikt var typ 11 kg. För det första så hade A komplikationer i början och jag ville ha honom nära mig hela tiden. När han blev bättre efter ca två månader märkte jag hur liten den faktiskt var. Han var/är en lång bebis och det såg så himla trångt ut för honom i den. Så, vi åkte till Ikea och köpte en mycket större säng, så mycket enklare, billigare och skönare för A framförallt.

1. Liggdelen till vagnen. Helt klart vårat onödigaste köp. När bebisar föds, är dem vana att vara ihoptryckta och gosiga, och när man lägger dem i liggdelen blir dem rädda för att det är för mycket space runtomkring. Jag löste det genom att trycka in filtar runtomkring honom. Men det var ju SJUKT varmt i somras så till slut gick det inte att ha dem där jäkla filtarna och när han inte fick ligga mysigt längre kunde han inte somna i vagnen. Förutom det så står det att bebisen ska ligga i liggdelen i sex månader. Not true. Alla bebisar jag känner börjar strejka vid 4 månader ish. Dem vill vara med och titta omkring och upptäcka, det kan man inte göra när man ligger på rygg. Jag köpte en Inovi dyna till sittdelen för att han skulle sitta lite stadigare i den och lät honom halvligga i sittdelen från 4 månader. Så, vi använde bara liggdelen i 4 månader och den kostade ca 4000 kr. Mycket onödigt, jag som är den ultimata superfyndaren borde ha lyssnat på min svägerska A. Hon hade bebisen i babyskyddet som hon satte på sitt chassi med hjälp av en adapter. SÅ bra. Ett babyskydd behöver man ju, och sittdelen kommer man ha i flera år så ett sådant paket hade varit mycket bättre. Detta är givetvis för dem som inte tänkt ha barnet i babyskyddet i över 3 timmar. Då blir inte oergonomiskt för bebisen.!Men A låg ALDRIG i liggdelen i över 3 timmar, vart vi än var. Så jag tror inte det blir något problem att ha endast babyskydd i början. Vi lyfte alltid upp honom. Det skulle matas, byta blöja på och gosas. Ja men ni som har barn vet ju hur det är.

Jag tror jag ska lägga mig tidigt ikväll. Imorgon firar jag och H 5 år som gifta. Det är helt sjukt, vad tiden har gått fort. Det ska firas och ni får såklart vara med. På sociala medier haha.

Kram på er.


Gillar

Kommentarer