10 nödvändiga köp inför bebisens ankomst

När man är gravid (speciellt med första barnet), vet man inte riktigt vad som behövs den första tiden. Man läser olika listor och följer dem slaviskt. Så gjorde jag och let me tell you something, jag har så mycket som jag knappt använde. Jag köpte så mycket grejer som aldrig kom till användning.

Regel nummer ett är att inte köpa något förrän EFTER, din babyshower. Man får så himla mycket presenter så det kan verkligen vara bra att vänta. Men jag fattar, man är ju superhypad och vill få iordning allt så fort som möjligt egentligen.

Sedan får du inte glömma bort dig själv. Man har bebis i fokus men du som nybliven mamma behöver också grejer som du inte klarar dig utan. Vi börjar med bebisen.

Det som jag anser har varit mest viktigt att ha till barnet är följande:

1. Små handdukar. Jag har typ 20 stycken. Bröstmjölken sprutar bokstavligen och det kan vara bra att ha något litet nära till hands för att torka boobsen. Även för att torka när bebisen kräks. Så viktigt.

2. 4moms momaroo babysitter. När A föddes ville han bara ligga på mig och sova. Det var sjukt jobbigt, varje gång jag la ner honom blev han orolig och vaknade till. Jag missade måltider, kunde inte duscha eller gå på toaletten ifred. Jag upptäckte denna babysitter när han var drygt 3 månader, och använde den endast i 2 månader. Men wow, vilken skillnad det blev. Jag kunde äta frukost, kissa ifred och känna mig levande igen. Önskar nästan att jag hade köpt den innan han födddes. Köpte min på Babyworld för 2500kr. Säljer min för 1500kr till den som är intresserad. Personen ska kunna hämta upp den från min adress. Klädseln går att tvätta. Jag tvättade klädseln på min en gång i parfymfritt tvättmedel efter att vi slutade använda den. Så ni som behöver en, slå till, det är först till kvarn.

3. Babyskyddet. Om du inte inte åker bil så kan du bortse från detta men annars går det inte att färdas utan. Vi hade en från Besafe.

4. Bärsele eller bärsjal. Jag hade båda men bärselen var det som funkade för oss. Ibland är bebisarna verkligen bara nöjda i ens famn, och det är inte alla gånger man kan bära omkring på dem. Det som underlättar något enormt är att du kan ha händerna fria när du har barnet i bärsele eller bärsjäl. Bärsjal är egentligen det som är mest ergonomiskt, men tyget på min var så tjockt och det var en rekordvarm sommar, så jag hade min bärsele från Babybjörn istället, som funkade super för oss.

5. Minst 4 bodys i varje storlek. Detta för att man byter kläder på den lilla oftare än man tror. Det kommer svett från dig, kiss, bajs och bröstmjölk/ersättning på dessa kläder. Du kommer behöva tvätta rätt ofta och därför är det bra att ha flera bodys att välja bland när dem andra ligger i tvätten.

När vi sedan byter fokus från bebisen till mamma så är följande superviktigt att ha hemma:

1. Nattbindor, bindor och trosskydd. Avslaget kan komma under flera veckor och det är bra att ha ett lager hemma av skydd för att slippa kladda ner allt annat.

2. Bröstpump. Om du har tänkt amma. För att lätta på trycket när det behövs och för att spara och frysa in bröstmjölk för tillfällen när det behövs.

3. Amningsbh:n. Ha gärna flera. Med en amningbh kan du snabbt plocka fram tutten när det är dags att amma. Förutom att det är lätt och smidigt så är det otroligt skönt att slippa bygeln. Oh my god. Länge leve amningsbh:n

4. Amningskupor, om du vill slippa bröstmjölk på alla dina underkläder/linnen/t-shirtar/tröjor. Låt mig inte fortsätta, dem dagarna jag hade slut på amningskupor kunde jag vakna upp av att bröstmjölken hamnat på sängen och sängkläderna, och det mina vänner, är extremt jobbigt att göra rent. Så himla viktiga.

5. Purelan bröstvårtskräm. När man har en liten plutt som drar och gnagar på din bröstvårta får man sig en chock över hur ont det kan göra. Dem har ju inga tänder. Men suget är starkt bröstvårtorna blir ömma, såriga och i vissa fall kan dem börja blöda. Krämen hjälper mot detta.

Jag fattar att det blir mycket för den ammande mamman på denna lista, men jag utgår från hur det var för mig. :)

Så om du redan fått en babyshower och något av det som står på mina listor saknas så bör du gå och handla det!Kram på er pussgurkor.

Gillar

Kommentarer